Football Association Malaysia

BE THE 12TH MAN

BE THE 12TH MAN

Wednesday, December 22, 2010

Tiket perlawanan akhir dijual Khamis

Source: Bernama


PETALING JAYA, (Bernama) - Tiket untuk perlawanan akhir pertama Piala Suzuki AFF 2010 antara Malaysia dan Indonesia, Ahad ini akan mula dijual di kaunter kuning Stadium Nasional Bukit Jalil bermula Khamis.   

Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Datuk Azzuddin Ahmad berkata tiket berharga RM50 (berbumbung), RM30 (terbuka) dan RM5 (kanak-kanak bawah 12 tahun) akan dijual bermula Khamis hingga Sabtu ini dari pukul 10 pagi hingga 7 malam.

Katanya sebanyak 70,000 keping tiket berharga RM30 dan 2,500 keping tiket berharga RM50 diperuntukkan untuk penyokong negara.

"Kita turut memperuntukkan sebanyak 15,000 tiket berharga RM30 dan 500 tiket berharga RM50 untuk dijual kepada penyokong bola sepak Indonesia yang bekerja di negara ini.

"Bagaimanapun kita masih belum menetapkan penjualan tiket untuk peminat Indonesia ini kerana kita dimaklumkan bahawa Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI) dijadualkan akan berjumpa dengan wakil Kedutaan Indonesia di Malaysia pada hari esok untuk berbincang mengenai penjualan tiket di Kedutaan Indonesia," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat dengan Setiausaha Agung PSSI, Nugraha Besoes di Wisma FAM, hari ini.

Azzuddin berkata jika Kedutaan Indonesia tidak bersetuju, maka penjualan tiket tersebut akan dibawa ke kaunter biru Stadium Nasional Bukit Jalil pada hari penjualan yang sama.

"Jika kaunter dibuka di Stadium Nasional Bukit Jalil, warga Indonesia perlu menunjukkan pasport mereka untuk membeli tiket untuk mengelakkan berlakunya sebarang kesulitan," katanya.

Perlawanan akhir kedua timbal balik ini akan berlangsung di Jakarta pada 29 Dis.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails