Football Association Malaysia

BE THE 12TH MAN

BE THE 12TH MAN

Wednesday, March 17, 2010

Latihan pusat: Rajagobal serap tujuh muka baru


KHYRIL (kiri) kembali dipanggil menjalani latihan bersama skuad kebangsaan.


TUJUH muka baru termasuk Khyril Muhymeen Zamri yang baru pulih daripada kecederaan dipanggil semula oleh jurulatih skuad bola sepak kebangsaan, K. Rajagobal untuk latihan pusat selama 19 hari bermula Isnin ini hingga 9 April depan.

Selain Khyril, 23, enam pemain baru yang disenaraikan termasuk Hafiszuan Salehuddin, 23, (Perak), Che Ku Ahmad Rusydi Amir Ku Azam, 23, (Terengganu), Saufi Sa'aidi, 22, (Perak), Abdul Halim Zainal, 22, (Negeri Sembilan), Amir Omar Khata, 21, (Pulau Pinang) dan S. Ha- rivarman, 20, (PDRM).

Senarai 27 pelatih yang dikeluarkan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) semalam hanya menampilkan tujuh pemain yang sudah melepasi usia 23 tahun.

Mereka ialah Farizal Marlias, Sharbinee Allawee Ramli, Norhafiz Zamani Misbah, Ashaari Shamsuddin, Norshahrul Idlan Talaha, Azmi Muslim dan S. Kunanlan.

Ini kerana saingan Sukan Asia 2010 di Guangzhou, China pada 12 hingga 27 November depan hanya melibatkan pemain-pemain bawah 23 tahun manakala pemain senior terbabit diperlukan untuk saingan Piala AFF 2010 pada Disember.

Namun, empat pemain muda yang dipanggil pada latihan pusat bulan lalu tidak disenaraikan semula kali ini iaitu Alif Samsudin (Negeri Sembilan), Khairul Helmi Johari (Kedah), Abdul Hadi Hamid (Kedah) dan S. Chanthuru (Kelantan).

Bagi latihan pusat kali ini, dua perlawanan persahabatan telah diatur iaitu bertemu pasukan pilihan kelab Thailand, BEC Tero Sasana di Bangkok pada 25 Mac depan serta satu lagi perlawanan persahabatan yang akan ditentukan kemudian.

Kesemua 27 pelatih yang disenaraikan itu dikehendaki melaporkan diri di Wisma FAM, Kelana Jaya pada pukul 3 petang Isnin ini.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=0317&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_02.htm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails